Thomas Vogelzang vrijwilliger van het jaar

Tijdens de algemene ledenvergadering van Leonidas is Thomas Vogelzang uit Vinkega maandagavond uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2017. Vogelzang loop al zo'n vijftig jaar rond binnen Leonidas.

Tot 2013 was Thomas 48 jaar voor Leonidas als speler actief. Hij miste daardoor het speldje van 50 jaar lid van de bond op een haar. Daarnaast is hij vooral een soort terreinman.

Thomas snoeit, vangt mollen, zorgt voor kunstmest op het gras, voorkomt dat einduiteinden van drainagepijpen bij slootkant overwoekeren, ruimt palen en de berging op, brengt en haalt ballen van sporthal naar het veld en blaast ze ook op: het zijn allemaal kluisjes die ieder jaar weer moeten gebeuren.

Het afgelopen jaar heeft Thomas volgens het bestuur nog eens extra lopen zweten bij de aanleg van het kunstgrasveld. Hij was één van de vrijwilligers die dagen heeft geholpen bij betegeling rond het veld en die ook nog de prikkeldraadafrastering heeft hersteld. "Op Thomas doe je als club nimmer tevergeefs een beroep. Hij is hét voorbeeld van een stille kracht die altijd voor de club klaar staat en die daarvoor onze grote waardering verdient."

De verkiezing van een vrijwilliger van het jaar vindt sinds 2011 plaats. Met de verkiezing bedanken de leden ieder jaar alle vrijwilligers die zich inzetten voor de club en zonder wie een sportvereniging niet kan functioneren.

Tijdens de ledenvergadering werd verder gesproken over het spelregelbewijs dat leden en coaches van de bond moeten halen. Verder is besloten om op zaterdag 17 maart een klusjesdag te houden, om samen allerlei kleine werkzaamheden die ieder jaar blijven liggen weg te werken en de accommodatie klaar te maken voor de hervatting van het veldseizoen.

Een poging om het bestuur weer op sterkte te krijgen is maandag mislukt. Uit de aanwezigen stelde zich niemand kandidaat. Omdat Sabina Veldhuizen na zeven jaar uit het bestuur stapte, nadat ze 26 jaar bij de club betrokken is geweest, zijn er nu nog drie bestuursleden over. Die maken ook al zeven jaar deel uit van het bestuur en willen met deze magere bezetting niet verder besturen. Daarom is nu een extra ledenvergadering gepland op maandag 19 maart, waarbij nadrukkelijk ook de ouders van jeugdleden worden uitgenodigd om samen uit deze impasse te komen.