Schoolkorfbal: grootste toernooi ooit

Het zestigste schoolkorfbaltoernooi van Weststellingwerf op woensdag 16 mei wordt het grootste ooit met 162 teams. Dat komt doordat nu ook de groepen 7 en 8 in 4-Korfball gaan spelen.

Daar waar de middenbouw steeds de meeste teams leverde, is nu de bovenbouw koploper met meer dan een verdubbeling naar 71 teams.

Daarnaast zijn er bij groep 5/6 61 teams aangemeld en bij de onderbouw 40 teams, waardoor er door vrijwilligers van Leonidas 31 velden uitgelegd moeten worden op de accommodatie van Leonidas en Olyphia in Noordwolde. Voor het eerst wordt daarbij ook gebruik gemaakt van twee velden op het nieuwe kunstgrasveld.

Voor de kampioenspoules, waarvan de uiteindelijke nummers 1 en 2 zich plaatsen voor het FK op 6 juni in Twijzel, zijn in totaal 30 teams door alle 22 deelnemende basisscholen binnen de gemeente aangemeld. Een ontwikkeling die door Buurtsportwerk Weststellingwerf, dat ook participeert in de organisatie, erg wordt toegejuicht.

De grootste uitdaging voor de werkgroep vormt in de komende tijd het vinden van voldoende jeugdscheidsrechters om het wedstrijdprogramma met bijna 300 wedstrijden tussen 13:00 en 17:00 uur gladjes te laten verlopen.