Schoolkorfbal 2018

Binnen de werkgroep Schoolkorfbal worden in de komende dagen de laatste puntjes op de i gezet voor het grootste gemeentelijk toernooi ooit.

Op woensdagmiddag 16 mei zijn op de accommodatie van Leonidas in Noordwolde 183 teams op 31 velden actief. De omvang heeft alles te maken met de overgang naar 4-tallen bij de groepen 7-8, nadat al veel eerder deze spelvorm geïntroduceerd was bij de groepen 3-4 en 5-6.

Dit jaar zijn alle scholen met één of meerdere teams aanwezig. Het was het voor de winnaars van het schoolvoetbaltoernooi die dezelfde middag hun eerste Friese voorronde hebben wel even puzzelen.  De grootste inschrijving komt bij deze 60e editie op naam van obs De Heidepolle met liefst 27 teams.

Bij de midden- en bovenbouw strijden liefst 15 teams om de titel en de tickets voor het Fries Kampioenschap op 6 juni in Twijzel, terwijl bij de onderbouw zes teams met elkaar de strijd aan binden in de kampioenspoule. De eerste speelronde staat gepland om 13.00 uur en om 16.45 uur zijn de finales afgewerkt en de kampioenen bekend.

De grootste uitdaging was ook dit jaar het vinden van voldoende scheidsrechters voor de bijna 300 te verspelen wedstrijden. Met medewerking van de korfbalclubs  en het Linde College, waar in de sportklas vmbo 2 een korte cursus werd verzorgd vanuit de werkgroep, is de klus uiteindelijk boven verwachting geklaard  ook al maken met name veel enthousiaste jeugdigen deze middag hun debuut als jeugdspelleider.

Met steun van diverse sponsors werd ook dit jaar in financieel opzicht de basis gelegd voor dit jeugdsportevenement , waarvoor ook dit jaar heel plezierig is samengewerkt met Buurtsportwerk Weststellingwerf.