Rioolkwestie uit de wereld

De gemeente Weststellingwerf en korfbalvereniging Leonidas hebben het geschil bijgelegd over de verstopte riolering.

Vorig jaar stroomde de kruipruimte onder de kleedaccommodatie van Leonidas aan de Elsweg in Noordwolde vol rioolwater, nadat een pomp van de gemeente het had begeven. Daarop begaf de ophanging van de buizen in het gebouw het onder het zware gewicht van de bomvolle leidingen.

De gemeente wees vervolgens de aansprakelijkheid af, waardoor de korfbalclub zelf een rekening van ruim 2100 euro moest betalen voor het herstel van de schade.

De club wendde zich daarna via een brief tot de gemeenteraad. Daar was bij een fractie al bereidheid om het punt binnenkort aan de orde te stellen, maar dat is dus niet meer nodig.

In een gesprek met wethouder Jack Jongebloed is volgens Leonidas donderdag samen gezocht naar een oplossing en daar is een bevredigende afspraak uit voort gekomen. Nadere bijzonderheden daarover maken zowel de club als de gemeente niet bekend.