Leonidas zamelt nu ook kleding in

Bij de ingang van het sportterrein van Leonidas aan de Elsweg in Noordwolde is een kledingcontainer geplaatst. De container is van de organisatie Curitas.

Curitas is één van de grootste inzamelaars in Nederland en België. Bijna alle kleding wordt opnieuw gebruikt als kledingstuk of grondstof. Leonidas krijgt een vergoeding voor de geplaatste container.

Maar er zijn meer redenen om uw overbodige kleding in de container te stoppen. De inzameling van kleding is goed voor het milieu. Het werkt kostenbesparend voor de gemeente en uzelf en de draagbare kleding wordt na sortering opnieuw gedragen door mensen in vooral Derde Wereldlanden warme en koude landen, die daar heel erg blij mee zijn. Ander textiel wordt opgewerkt tot garens voor de productie van tapijten en dekens of voor de productie van vezeldoek voor vulling van matrassen en de productie van o.a. poetslappen. Hierdoor krijgt totaal 97 % een "tweede leven" en 3 % is afval en moet verbrand worden.

Curitas is de hoofdsponsor van PAX Kinderhulp. Een deel van de opbrengst van de ingezamelde kleding is bestemd voor deze stichting. Pax Kinderhulp trekt zich het lot aan van buitenlandse kinderen die in moeilijke omstandigheden leven. Kinderen uit vooral Europese landen, waar door oorlog, geweld, armoede, onrecht of een (natuur)ramp de leefomstandigheden slecht zijn, krijgen een vakantie aangeboden. De kinderen worden bij gastgezinnen in Nederland of in vakantiehuizen in een liefdevolle omgeving ondergebracht. Pax Kinderhulp biedt deze kinderen de mogelijkheid om even gewoon kind te zijn.

De container staat bij Leonidas binnen de hekken, met het oog op vandalisme. Dat betekent dat er alleen kleding in de container kan worden gestopt als er mensen op de accommodatie zijn. Dat zijn op de meeste avonden als er door Leonidas en/of Olyphia getraind wordt en tijdens wedstrijden, bijvoorbeeld vaak op zaterdagmorgen. Natuurlijk is het ook mogelijk even een afspraak te maken. In principe wordt de container wekelijks geleegd.

Zie ook: http://www.curitas.nl/paxkinderhulp4.aspx