Leonidas verliest van SDO

Leonidas verloor gisteren met 15-16 van SDO. De gasten maakten in de laatste minuut de winnende treffer. Extra zuur was dat twee spelers van Leonidas na amper vijf minuten spelen het veld moesten verlaten met flinke blessures.

In december van afgelopen jaar troffen beide ploegen elkaar in Schoonoord. In een doelpuntenrijke wedstrijd trok Leonidas aan het langste eind; de Noordwoldigers keerden huiswaarts met twee punten na een knappe 17-20 overwinning.

Leonidas begon ditmaal met Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anita Dolstra en Jildou Pietersma in de aanval. In de verdediging begonnen René Zuil, Aldert Bosma, Anke Slot en Anna Hoogenkamp.

Om 11:00 uur werd er begonnen aan de wedstrijd. Een eerste aanval van Leonidas leverde een kans voor een snelle voorsprong op, maar er werd niet gescoord. SDO was in de eerste aanval wel trefzeker, en scoorde van afstand de 0-1.

Nu was het aanvalsvak van Leonidas weer aan zet. Anita Dolstra wist vrij te komen, en gooide van afstand de bal in de korf.

De eerste vakwisseling was een feit, en kort hierna ging het mis voor Leonidas. Tijdens een actie onder de korf ging aanvoerder Henry Bakker door z’n enkel, en moest het veld met een flinke enkelblessure verlaten. Robin Kreulen kwam in het veld voor Bakker.

Maar Leonidas kreeg nog meer pech te verduren. Anita Dolstra kwam in botsing met haar tegenstander, met een zeer akelige knieblessure tot gevolg. Ook Dolstra was niet meer in staat om verder te spelen, en dus moest de laatste wissel van Leonidas ook snel worden ingezet. Sanne Zuil vulde de plek van Anita Dolstra in.

Leonidas pakte de voorsprong, nadat René Zuil via een doorbraak de korf wist te vinden. Via Aldert Bosma kwam Leonidas, na een afstander, op een 3-1 voorsprong.

In de fase die hierop volgde, wist SDO zich te herpakken. De ploeg pakte op een gegeven moment de voorsprong, en leidde tot aan het einde van de eerste helft. Frank Vermeeren wist van afstand nog een 9-9 op het scorebord te zetten, kort voor de pauze.

Na de pauze kwam Leonidas snel op voorsprong. René Zuil scoorde van afstand en uit een doorbraak: 11-9. SDO scoorde van afstand haar tiende doelpunt, maar Leonidas breidde de voorsprong uit naar 13-10. Robin Kreulen en Anke Slot wisten beiden van afstand te scoren.

De ploeg uit Schoonoord had haar kruit nog niet verschoten, en maakte een inhaalslag. SDO kwam van 13-10 terug en leidde enkele momenten later met 13-15.

Inmiddels was de resterende speeltijd nog zo’n vijf minuten. Jildou Pietersma maakte van afstand de 14-15. Enkele minuten later wist Pietersma uit een doorbraak te scoren, en zo stond er in de slotfase 15-15 op het scorebord.

Beide ploegen bleven strijden tot de laatste seconden, maar Leonidas trok dan toch aan het kortste eind. SDO scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd haar winnende treffer, en Leonidas kon hier niets meer tegenover zetten. Er werd verloren met 15-16.