Knappe zege Leonidas C1

Afgelopen zaterdag ontving Leonidas C1 het C3-team van DOS '46 in Sporthal De Duker. Leonidas wist in de tweede helft een 3-7 achterstand in stijl om te buigen naar een 12-8 overwinning.

Leonidas begon in de aanval met Charlotte de Jong, Margo Kruisdijk, Maaike van der Goot en Anna-Lynn Oostra. In de verdediging: Daniëlle Verra, Ynna Mellema, Erwin Wermink en Britt Krol.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Charlotte de Jong, die een punt sleepte uit een klein kansje onder de korf. De gasten uit Nijeveen trokken daarna de stand gelijk, en scoorden ook hun tweede doelpunt: 1-2.

Na een fraaie afstander van Ynna Mellema kwam Leonidas weer op gelijke hoogte. Het lukte Leonidas niet om door te drukken, en al snel kwamen de gasten op een 2-3 voorsprong. Nadat Maaike van der Goot via een doorbraak de 3-3 wist te scoren, bepaalde DOS '46 de eindstand van de eerste helft op 3-4.

DOS '46 nam aan het begin van de tweede helft het initiatief. De ploeg scoorde driemaal op rij, en het zag er naar uit dat het een lastige tweede helft zou worden. Niets bleek minder waar, want de ploeg uit Nijeveen verzwakte aanvallend en verdedigend en Leonidas begon de kansen af te ronden. Inmiddels was Margriet van Dijk in het veld gekomen voor Margo Kruisdijk.

Daniëlle Verra scoorde van afstand de 4-7, waarna Erwin Wermink via een doorbraak 5-7 op het scorebord wist te zetten. Charlotte de Jong was tweemaal trefzeker van afstand, en bracht haar ploeg weer op gelijke hoogte met DOS '46: 7-7. Marvin Bakker kwam in het veld voor Britt Krol.

Een sterk spelend Leonidas C1 nam nu het voortouw, en kwam eindelijk op voorsprong. Via Ynna Mellema werd het, van afstand, 8-7. Daniëlle Verra zag haar kans schoon onder de korf en sleepte een punt uit een klein kansje. Daarna wist DOS '46 nog eenmaal te scoren in deze wedstrijd.

Het publiek kon genieten van een mooie slotfase, waarin Leonidas de wedstrijd in stijl afrondde. Een overtreding van DOS '46 leverde een vrije bal op. Charlotte de Jong zag haar kans schoon onder de korf, terwijl ze aan de verkeerde kant werd verdedigd: 10-8.

Ynna Mellema kon de laatste twee doelpunten bijschrijven op haar naam: Mellema scoorde eerst uit een doorbraak, waarna de eindstand met een afstander werd bepaald op 12-8.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen AVO C3 in Assen op het programma. Als de Leonidassers het spel van de tweede helft kunnen vasthouden, moet de ploeg daar punten kunnen verdienen.

Doelpunten Leonidas: Charlotte de Jong (4x), Maaike van der Goot (1x), Ynna Mellema (4x), Daniëlle Verra (2x) en Erwin Wermink (1x).