Leonidas Series

Ieder jaar aan het einde van de maand augustus organiseert Leonidas een groots korfbaltoernooi voor de jeugd, genaamd de Leonidas Series. Leonidas biedt de clubs de mogelijkheid om op vrijdag voorafgaand aan het toernooi te trainen of oefenwedstrijden te spelen. Overnachten doen de clubs op het sportveld. Op de zaterdagavond vindt er altijd een disco plaats, wat ieder jaar maar weer een groot feest is!

De belangstelling voor de Leonidas Series is al jarenlang zeer groot. Met 114 jeugdteams (in 2009) is het toernooi één van de grootste jeugdevenementen op korfbalgebied in Nederland. Een fantastische prestatie voor een dorpsvereniging als Leonidas. De seriecommissie die de voorbereidingen van het toernooi voor haar rekening neemt is dan ook zeer tevreden met dit resultaat!

Voor de senioren worden de Leonidas Series vaak als voorbereiding gebruikt voor het nieuwe seizoen. Een frisse start na de zomervakantie waar meteen gemeten kan worden hoe het team er voor staat. Er wordt door veel clubs ook een gezellig weekend van gemaakt, goed voor de sfeer binnen een team.